Αυτός ήταν ο πιλότος του μοιραίου ανεμόπτερου – Η ανακοίνωση του Λιμενικού

“Πιθανόν να έπαθε αποπροσανατολισμό”. Αυτό εικάζει ο πρόεδρος της αερολέσχης Χανίων, Παναγιώτης Τζαράκης, προσπαθώντας να εξηγήσει το μοιραίο δυστύχημα με το ανεμόπτερο που κατέπεσε στα Χανιά, ανοιχτά του Μάλεμε, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι δύο επιβαίνοντες.

Δείτε:

Μικρό αεροσκάφος έπεσε ανοικτά του Μάλεμε – Αγνοούνται οι δύο επιβαίνοντες (φωτο)

Τραγωδία: Νεκροί οι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος που έπεσε στο Μάλεμε (βίντεο)

Όπως γνωστοποίησε ο κ.Τζαράκης ο ένας από τους επιβαίνοντες, ο πιλότος μάλλον του ελαφρού αεροσκάφους τύπου Savannah, ήταν ο Θεόδωρος Πάντος, πρόεδρος της αερολέσχης Δυτικής Ελλάδος.

Αυτό φέρεται πως ήταν το μοιραίο ελαφρύ αεροσκάφος τύπου Savannah

Μιλώντας στα τοπικά Μέσα της Κρήτης, ο Παναγιώτης Τζαράκης ανέφερε: “Λεγόταν Θεόδωρος Πάντος, ήταν πρόεδρος της αερολέσχης Δυτικής Ελλάδος. Δεν έχει σχέση με τους αγώνες, ούτε θα λάμβανε μέρος. Τον περίμενε κάποιος άνθρωπος στο Μάλεμε από άλλη αερολέσχη και μας ενημέρωσε ότι καθυστερεί”.

Υποστήριξε στη συνέχεια δε πως “ενώ είχε κατευθυνθεί στο αεροδρόμιο της Σούδας, πήγε στο Μάλεμε. Εδώ δεν υπάρχουν οι συνθήκες για προσγείωση νύχτας, ούτε το αεροπλάνο του είχε τέτοιες δυνατότητες και ο ίδιος δεν νομίζω να ήταν εκπαιδευμένος για νυχτερινή προσγείωση”.

Στην ερώτηση, πώς συνέβη το ατύχημα, ο κ. Τζαράκης έκανε την εικασία ότι ο πιλότος αποπροσανατολίστηκε: “Έκανε στροφή για προσγείωση και πιθανόν να έπαθε αποπροσανατολισμό. Πιθανόν νόμιζε ότι πετούσε οριζόντια αλλά κατευθυνόταν προς τη θάλασσα. Επειδή είδα τη συντριβή, ήταν τόσο έντονη που αποκλείεται να μπορούσαν να κάνουν κάτι”.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό αναφέρει:

Ενημερώθηκε τις απογευματινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για πτώση εναέριου μέσου στη θαλάσσια περιοχή Μάλεμε Χανίων ν. Κρήτης, με δύο (02) επιβαίνοντες.

Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εφαρμόστηκε άμεσα το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό του εναέριου μέσου και των επιβαινόντων του, από περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηρά, ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικά σκάφη, καθώς και ένα (01) ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ δεσμεύτηκαν και δύο (02) παραπλέοντα Κρουαζιερόπλοια.

Ιδιωτικό σκάφος στο οποίο επέβαινε στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή 1,5 ν.μ. βορειοδυτικά αεροδιάδρομου Μάλεμε Χανίων, σε απόσταση 300 μέτρων από την ακτή και σε βάθος 2,5 μέτρων, ένα ελαφρύ μονοκινητήριο αεροσκάφος.

Οι επιβάτες του, ηλικίας 61 και 66 ετών απεγκλωβίστηκαν από ναυαγοσώστη και περισυνελέγησαν από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ ακολούθως μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κολυμβαρίου, παρελήφθησαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος τους.

Προανάκριση, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

thetoc.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί